Enformig vardag

Har ju redan skrivit om hur kasst jag mår psykiskt av att typ aldrig ha ett egentligt svar på frågan "Vad är nytt i ditt liv då?"
 
För vad gör jag egentligen? Jag städar, tvättar, diskar, lagar mat, rensar, organiserar, gör iordning mackor & matlådor, planerar och försöker applicera ekonomi-tänket i både hushåll och nöjen. Jag är väl lite av ett gammalmodigt fruntimmer pga omständigheterna - vilket är fine, men synd att man framstår som den tråkigaste människan ever.
 
Men varför jag drar upp det nu är för att jag blivit tjatad på i över en vecka att spela ett dataspel, men jag känner mig för upptagen för att ta mig tid till det.
Jag behöver lägga en beställning på nätet, men har dragit ut på det i två dagar för att jag ständigt går igenom listan i huvudet över vad jag bör passa på att beställa samtidigt - för att spara in på fraktavgifter, köpa på online-rea etc.
Jag får stress-o-panik känslor av att försöka slå mig till ro och se på en film eller tv-serier, istället pluggar jag i en talbok i öronen och lyssnar medan jag utför hushållssysslorna.
 
Jag gör inget direkt kul, bara praktiska och nödvändiga ting - men de börjar kännas så viktiga att jag blir tokig om dom inte blir gjorda. Är min "to do"-lista för dagen inte korrekt avprickad så håller skamkänslorna mig vaken när jag försöker sova.
 
 
 
Det är väl tur att jag "idag" ska på födelsedagskalas för min systerdotter, och sen umgås med Katsy på kvällen. Då blir jag hindrad från att ränna runt och peta och pula konstant.
 
Men nu ska jag gå och diska (på tal om tvångsbeteende). Har bara ett kapitel kvar på The Twilight Saga att lyssna på och sen är det dags att nöta igenom Harry Potter serien istället.

Test-veckan och vikt

Insåg att jag fullkomligt glömde bort att följa upp det där med veckoutmaningen jag satte mig själv på (förutom att jag räknade på hur mycket jag missat på fb och instagram då..). Well - better late than never.
 
 
Sammanfattningsvis gick det väl sådär. Att promenaderna uteblev/minskade ganska snabbt pga ryggen kan jag ta, men att jag två dagar var slarvig eller rentav dum med mellanmålen, och att jag sista ynka dagen gav efter och köpte pizza.. Ja det har jag ingen fin förklaring till alls. Lathet är väl sanningen.
 
Gällande ryggen har jag dock lite bittert börjat misstänka att det kanske inte alls var promenaderna utan min säng som är skurken. Eller bägge. Hade inte promenerat, överansträngt mig eller dylikt på något sätt alls, men vaknade likförbannat i helgen med så ont i ryggen att jag hade svårt att böja mig.
 
 
On another note så gjorde jag en fjantig liten viktkurva för att kolla hur vikten sett ut sen jag påbörjade mitt nya hälsosammare liv. Minns så väl hur syftet aldrig var att gå ner i vikt, men att jag efter 4 månader blev lite fundersam med tanke på allt onyttigt jag slutat med, energidrycken, alkoholen, godiset och snacksen... och insåg att chokladen var det enda jag inte slutat med. Och så fort jag klippte även den så sa det PANG. (Nu i efterhand undrar jag hur mycket choklad jag måste ha klämt i mig regelbundet...)
 
 
Minns heller inte exakt när, men nångång medan kilona började droppa så kände jag att jag faktiskt skulle vilja komma ner till 58kg. Tror inte jag vägt det på 6 år, precis efter magsäcksoperationen.
Men det är inget uppsatt mål, för risken finns att jag skulle behöva ta till drastiska metoder för att nå dit, och jag vill bara leva hälsosamt, inte strikt. Så jag får väl se vad jag landar mer permanent på genom att leva som jag ungefär gör nu.
 
 
Och avslutningsvis så hade jag en helt fantastisk brudkväll i lördags med Katsy. Efter att ha sparkat ut grabbarna så färgade vi hår, gjorde knäckebrödspizza, tittade på svettiga strippande karlakarlar (Magic Mike XXL), kletade på ansiktsmasker, drack energidricka i fancy glas och hade det helt fantastiskt. Minns inte sist jag hade en så fin kväll...
 
 
Vi köpte även en såndär omtalad ProPud choklad för att se what all the fuzz is about typ. Ett fåtal verkar hylla den medan resten (framförallt ickebantare) får den att låta som kräk i en burk. Så vi båda var inställda på äckel-päckel deluxe, och den såg verkligen vidrig ut innan vi rörde om rejält i burken... Men lustigt nog var den helt okej, vi var dock överens om att man nog behövde något till den för på egen hand kändes den ganska trist.
Om jag lyckas lägga av med chokladen igen kan den kanske vara ett alternativ... Hm..

Wä ! + hårmani

Somnade vid 22, fick sova 2 hela timmar - och då var jag ändå helt färdig när jag lade mig. Så är det när lilla fröken Deborah är förkyld. Kroppen är antingen så utmattad att den kollapsar, eller också får den ingen ro alls... Den här gången är nästäppan värst, men slemhostan är inte sådär lajbans heller.
 
Nåja. What's new...
Kämpat fram o tillbaka med håret som en galning. Kände att jag ville tona ner det skrikiga turkosa men det blev bara blåare och blåare vad jag än gjorde. Tillslut lyckades jag och K få till en riktigt snygg färg, men efter en ynka dusch var jag blå som ett blåljus igen. Så idag/igår fick jag nog och blandade till en blåsvart färg som till min förvåning blev ursnygg! Nu hoppas jag bara den inte försvinner efter en enda dusch...
 
 
 
Fått en tid till sjukgymnast också. OM EN MÅNAD...! Stön. Har i vilket fall låtit bli promenaderna och ryggen är nästan helt återhämtad, men jag tänker nog ge mig iväg och leta inlägg snart... och kanske googla fram ryggövningar av nåt slag. Att inte ens kunna ta en 2km promenad på en månad? Glöm.
 
Oooch jaa.. idag (läs: igår) började jag röja ur klädkammaren big time. Den har blivit skräpgömman numero uno på alldeles för kort tid, plus att vi har löjligt för mycket kläder som varken passar eller används.
På kvällen åkte vi hem till Sebastians farföräldrar och åt middag med dom, hans pappa + fästmö och hans lillasyster. Det var jättemysigt.
 
Men jag måste erkänna att jag får tunghäfta och skamkänslor när folk frågar vad som är nytt i livet eller vad jag gör nu för tiden... Brukar alltid försöka skämta till det med att jag leker retro-hemmafru och att hushållet är mitt jobb. Det är ju sant förvisso, men det ger inte direkt någon status idag. Inget att skryta med eller som man får ryggdunkar för.
 
 
Ps. Räknade lite.. och på ett år har jag:
1 ggr Kammat ur dreadsen
5 ggr Klippt mig kortkort
1 ggr Satt i löshår
4 ggr Blekt
5 ggr Färgat
6 ggr Tonat