Nu är jag i gasen

Igår sov jag bokstavligt talat bort hela dagen, och TROTS det så sov jag för första gången riktigt länge inatt! Hela 4 timmar.
 
Nu har Fluffy flyttat ut (egentligen i onsdags) och därför håller jag på att möblera om som en tok. Vi kommer få hem lite nya möbler till vardagsrummet om några veckor och då även slänga ut en hel del av det vi har hemma nu, men tills dess får det bli lite temporär möblering helt enkelt.
 
Börjar känna mig helt slut, men än är det en hel del kvar så det blir ingen vila än.

Matt eller ilsken

Jag känner mig vansinnigt ilsken.
 
Samtidigt som jag får svälja det beska pillret eftersom jag inte talar ut o sätter ner foten. Så då känner jag mig helt matt istället, för jag tycker inte det ska behövas. Jag ska varken behöva tjata eller vara otrevlig, och när jag väl nämnder för Sebastian hur frustrerad jag är så klämmer han ur sig att jag borde ha större tillit till folk.
 
Tillit my ass.
Det är fint att han alltid vill tro så gott om folk och att hans tålamod är så enormt som det är, det är ju förmodligen därför han klarar av att leva med en så trasig person som mig. Men ibland tycker jag att han helt enkelt är för naiv.
 
GAH.
 
Jaja. Ska ta och göra mina hushållssysslor nu och lyssna vidare på Ember-böckerna. Första boken City of Ember var fantastiskt spännande, andra boken är än så länge mest dyster.
 
 

September 2016

Okej. Utgångspunkten/hur det ser ut idag:
 
APRIL
Jag slutade med de antidepressiva i april, och jag minns inte hur länge utsättningssymptomen höll i sig men det var nog runt 2 veckor det var som värst och sen ytterligare 1-2 veckor innan jag kände mig normal.
 
JUNI
Började känna mig löjligt trött/sömnig och orkeslös. Såpass att jag undrade om jag blivit sjuk eller hade brist på något.
Chokladätandet började igen, i liten skala.
 
JULI
Fick nog av att vara SÅ obotligt trött att jag tog flera tupplurer per dag att jag körde stenhårt på kosttillskott: omega-3, rosenrot, D-vitamin. Jag märkte ingen skillnad.
Chokladätandet ökade mer och mer och jag började dricka energidryck ganska ofta.
Otippat nog lyckades jag gå över till e-ciggarett och sluta med vanlig tobak denna månad.
 
AUGUSTI
Jag började delvis drömma mardrömmar när jag sov och vaknade varenda natt efter 2-3 timmars sömn med extrema ångestattacker som ibland höll i sig i flera timmar.
Stoppade i mig skit hela tiden, godis, vitt bröd, pasta, energidrycker etc.
Tog beslutet att helt enkelt hoppa på pillertåget igen.
 
 
Och nu är vi inne i mitten av september och jag känner att jag börjar se ett ljus i slutet av tunneln.
Är fortfarande socialt skygg/isolerad (något jag alltid blir under en depression).
Jag sover helt galet men inte lika mycket, 6-10 timmar per dygn ungefär. Oftast 2-4 timmar på natten och sedan 4-6 timmar på förmiddagen.
Jag äter fortfarande choklad som en galning men har lyckats lägga av med energidryckerna.
Har varit tobaksfri i två månader utan att fuska en endaste gång. E-ciggen är min nya bästa vän.
Har varvat kraftigt i mitt promenerande och varit superduktig vissa veckor medan jag andra veckor knappt gått en enda promenad. Nångång i augusti beslöt jag mig för att helt enkelt kompromissa och ta "fjant"-promenader. Att helt enkelt tvinga ut mig själv varendaste vardag om så bara för att ta en 10min rutt - och det funkar bra än så länge.
 
Det är hälsobiten av dagens läge.
 
Annat som inte bara jag utan VI håller på att ändra på är vanorna här hemma. Vi har en tendens att köpa precis vad vi vill och när vi vill, skita i planering och framförhållning och bara leva dag för dag.
Så när jag hade varit tobaksfri 1 månad började grabbarna här hemma att rulla egna ciggaretter. Detta innebär att månadskostnaden vi tre sammanlagt hade på 4500kr (för cigg) nu har sjunkit till runt 600kr i månaden totalt.
Detta sporrade på så att vi började se över andra grejer, såsom matkostnader, deras dataspels-utgifter, mitt internetshoppande och för att inte tala om snabbmaten!
 
Ja det ska bli ändring. Jag har gått i flera dagar och funderat över vad för nytt projekt jag kan ta mig an, vad för nytt jag kan hitta på och engagera mig i, en nystart. Haha, det är ju redan bestämt? Ibland glömmer jag helt bort mig bara för att det är saker som hör till hemmet.
Dessutom ska vår trio bli en duo om någon vecka. Fluffy flyttar och vi ska se till att stöka om lite här hemma därefter.
 
 
Så.. Ja. Jag får väl försöka skriva lite om detta. Eller allting kanske. Psykiska hälsan, fysiska hälan (var nere på 58kg och har nu gått upp till nästan 64), ekonomin och ja.. allt.
 
Men nu är det dags för mig att ta tag i det jag gör varje natt/morgon mellan kl 2 och 5!
Diska, plocka skräp, rensa kattlådor, vika tvätt etc och sedan avsluta med frukost och promenad. Totalt normalt.