Cheap n' Stinky-metoden

Alltså haha.. Jag slutar ju aldrig prova grejer, grejer vissa promotar som fan o andra grejer som folk reagerar panikslaget på.
 
No-poo projektet höll jag envist fast vid ett bra tag, men eftersom det varken gav mig friskare, vackrare eller starkare hår så sket jag tillslut i det.
(idén är att sluta använda vanligt schampo och balsam då det innehåller kemikalier etc som sliter på håret. Istället blandar man bikarbonat med vatten och masserar in i håret och sköljer sedan ut. För att sedan återställa ph-balansen i hårbottnen doppar man hår och hårbottnen i äppelcidervinäger blandat med vatten och låter torka tills doften försvinner).
 
I början av detta år började jag även smörja mig med kokosolja, och det har faktiskt gett resultat. Framförallt på mina knottriga torra smalben som ingenting förr hjälpt mot. Nu är dom riktigt lena och nästan helt släta. Fick även veta att kokosolja ska göra underverk för skadat hår, så jag har börjat olja in håret minst en gång i veckan innan jag tvättar ur det. Även där har det gett suveränt resultat, håret är både lent och blankt!
 
Men just nu, utöver att äta näringsrikt, har jag börjat dels med tillskott för hår, hud & naglar men också med fiskleverolja/omega-3 kapslar. Ska bli intressant o se ifall det blir någon skillnad på hår och naglar, och kapslarna kom jag på att jag ville börja ta då jag helt enkelt inte får i mig tillräckligt med omega-3 via kosten.
 
Sist men inte minst så har jag varit rejält tjurig på mina ögonbryn (eller rättare sagt: frånvaron av ögonbryn) det senaste. Så pass tjurig att jag började leta efter ögonfrans/bryns-serum på nätet. Efter mycket om och men kom jag fram till att flertalet märken förbjudits eller dylikt för att de kunnat göra mer skada än nytta, och de som väl finns att köpa är löjligt snordyra.
 
 
MEN.. jag snubblade över något superkomiskt, nämligen att gnugga delade vitlöksklyftor på ögonbrynen för att stimulera tillväxten. Dock blev jag nyfiken, och kom tillslut fram till att jag tänker prova den här vansinniga metoden. Cheap n' Stinky-metoden kanske den borde kallas?
 
Nåja. Det är sånt här knasigt jag tänker på om nätterna när sömnen aldrig vill infinna sig.
 
Sen håller ciggen på att ta slut.. så jag tänker nog tigga snålskjuts ner till macken med Sebastian när han åker till jobbet så jag kan köpa cigg, och så får min morgonpromenad bli uppför "mardrömsbacken" helt enkelt.

Fredagsduktig

Jisses, trots att det är en "ledig" dag då vi kunnat sova hur länge vi velat så vaknade jag ändå halv sex på morgonen. Kände att jag lika gärna kunde passa på att kliva upp en sväng och det slutade med att jag tog min dagliga morgonpromenad. Att sen kunna få äta frukost och somna om efteråt var ju bara ett enormt plus i kanten ;)
 
Lyxfrulle när man är duktig!
 
 
Men nu är det dags att bege sig hem till svärfar på middag, och efteråt ska jag hem till Ida och umgås. Hoppas bara energinivån börjar stiga för jag känner mig helt färdig...

YES

Yes yes yes! I DID IT!
 
 
 
 
Jag klev upp tidigt och följde med min bror på hans morgonpromenad vid 05:00 till jobbet, och sen promenerade jag hela vägen hem UPPFÖR mardrömsbacken (som det egentligen var tänkt att jag skulle gjort i måndags..) och lustigt nog var det inte ens i närheten av så jobbigt som jag föreställt mig att det skulle vara... (ja hur var det nu igen med att bygga upp scenarion utan grund i huvudet?). Trist nog var sträckan inte riktigt så lång som jag trodde den skulle vara, men en vinst är en vinst!
 
 
Middagen igår var för övrigt supertrevlig, och jag försökte även tänka lite annorlunda gällande maten.
 
Min tallrik brukade bestå av:
 
 
men igår körde jag istället på den här varianten:
 
Blev varken mer eller mindre mätt, men wow vad gott det var. Har fått en helt ny typ av kärlek till grönsaker.
 
 
Här står för övrigt jag och mah boys taggade till tusen att få gött käk!