Halloween 2016

Fåsenu.
 
Har VELAT fuska och röka vanliga cigaretter typ 4 ggr sen jag skrev sist, men har inte gjort det. Mycket tack vare hunbun, som tyvärr fått stå ut med att jag snäst åt honom bara för att han vill mig väl... suck.
 
Ångesten har definitivt inte lagt sig, den blommar upp för minsta lilla och ovanpå ångesten känner jag att jag blivit verbalt klantig och säger saker utan att tänka mig för. Ord sårar och min klantighet gör att jag mår ännu mer pyton.
 
 
I fredags hade vi halloweenfest, som inte blev en halloweenfest i slutändan. De flesta avbokade, hörde inte av sig/dök inte upp. Så det var bara jag, hunbun, Katsy, Kim, Siri och Tim. Batte och Siri var de enda utklädda. Vi käkade mest snacks, tjötade och tittade på skräckfilm. Himla mysigt trots allt. Min halloween-älskande sida var besviken, men min ångest-sida var lättad.
 
I lördags kunde INGEN komma (sjuka eller avbokade) så vi bjöd in oss själva till Pierres halloween-förfest och drog sedan ut på krogen. Fanns både plus och minus med den kvällen. Det var askul att klä ut sig, det var awesome att vara gäst istället för värd, det var trevligt folk. Ogillade dock flertalet diskussionsämnen och jag är fortfarande urless på dricklekarna - tur att det pågick kökshäng jag kunde haka på istället.
 
Det blir eventuellt ett till/extra halloweenfirande i helgen med Katsy! Det vore najs, saknade henne i lördags..
 
 
 
Men IDAG då! Wow. Jag sov genom hela natten. JAG SOV GENOM HELA NATTEN!?
Alltså, jag minns inte sist jag gjorde det? I mars-april kanske? Visst, vaknade en sväng vid 2-tiden då jag gick upp på toa, men jag SOMNADE OM och sov tills väckarklockan ringde! Wow... Detta kjänns lite magiskt.
Och hur valde jag att fira detta? Jo, jag bad hunbun dumpa av mig vid 7eleven macken påväg till jobbet så jag kunde köpa kattmat (för den var HELT slut och jag skulle förmodligen bli mordlysten av att lyssna på Eddies jamande de närmsta timmarna) och sen promenera hem för den 2 kilometer långa uppförsbacken.
 
Nu har jag dessutom hunnit få i mig min andra kopp morgonkaffe, så nu är det dags att städa upp efter helgens stök. Åh ljuva måndag!

Ångest

Den har kommit krypande i några dagar nu.
 
Efter en promenad imorse (fredags) med en gammal bekant kom en mildare ångestattack.
Jag ifrågasatte mig själv, mitt liv, mina val, min paranoia. Är det jag eller dom som har rätt. Eller kan jag inte jämföra mig med andra, för jag är mer trasig, mer fucked up, mer hopplös?
 
Begav mig iväg för att träffa Gänget på kvällen jag inte sett på.. ja vad tusan. En månad? Två? Tre?
Rummet krympte. Luften blev tung att andas. Det kändes som att allas ögon borrade hål i mig. Jag fick känslan av att inte ens bland dom som jag alltid tyckt förstått mig bäst blev jag förstådd Då. Jag kände mig främmande och ensam trots att jag var omgiven av vänner.
Så jag sprang därifrån efter att ha grinat mot en lyktstolpe och försökt andas ordentligt ett tag.
 
Jag ville ta en cigg och bryta min e-cigg vana ikväll. Jag ville göra NÅT. Sebastian sa åt mig att låta bli, jag har ju varit så duktig.
Då kom ångesten igen.
Ingenting är riskfritt för mig. Inte ens en cigg. En är för mycket, tusen aldrig nog. Cigg, choklad, och allt annat dumt.
Varför får andra ha kass självkontroll men senare "fuska" utan att hela jävla tillvaron rasar samman? Varför KAN dom kanske är frågan jag borde ställa mig. Varför har JAG så kass självkontroll att jag spårar ur fullständigt med allt. Försöker jag inte äta ihjäl mig så hittar jag andra sätt.
 
Ångesten försvann aldrig.
Så jag sitter här med blekning i huvudet. Sen ska en toning i.
 
Det är det enda jag inte gett upp känns det som. Att missbruka hårfärgning.
 
Men jag vill skrika. Skrika tills min hals blöder.
Men det är inte så ångest funkar.

Intensiv vecka om jag får gissa

Well, det spelade ingen roll att min ork sviktade igår, för jag blev uppringd av lilla mamma som bad mig följa med min bror och hjälpa till i deras blivande hem i lägenheten. Vilket slit! Men å andra sidan sköt jag så länge på att börja hjälpa dom ordentligt att det är klart allting kommer som i en klump då. Men gardinstänger kom på plats, en del lådor packades upp, och jag fick hjälpa bror att kånka en nymonterad garderob och sedan påbörja monteringen av nästa.
 
Men det slutade fint igår med sambomys framför filmen The Conjuring.
Idag ska jag försöka beta av lite grejer att göra här hemma jag ville göra igår, sen i eftermiddag/kväll ska vi iväg och fira Sebastians styvbrors födelsedag.
 
Och jag funderar på om jag kan halloween-pynta något, och om jag kanske kan "tillverka" någon form av lyktor...